Achtergrond

In de oude traditionele geneeswijzen is al lang bekend dat klachten ontstaan wanneer de levensenergie en vloeistoffen onvoldoende kunnen stromen. Men spreekt dan van blokkades. Gerard Somer begeleidt u met klankbehandelingen bij het opheffen van blokkades.

Geluid is namelijk trilling. Trilling is beweging. 80 % van ons lichaam bestaat uit water. Juist om deze reden is het effect van geluid zo ontzettend groot. Bedenkt u eens hoe een trilling van de aarde duizenden kilometers verderop een tsunami kan veroorzaken. Een klankschaal massage is niet zo destructief maar wel zo krachtig!

Klankschaal

Klankschalen komen uit Tibetaanse boeddhistische gebieden: de verschillende staten in de Himalaya. Klankschalen zijn multifunctioneel maar worden ondermeer gebruikt als muziekinstrument of als geluidsbron om te ondersteunen bij ontspanning of bij het snoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

De oorsprong van de klankschalen is niet geheel bekend. Men denkt dat de klankschalen (Singing Bowls) van Nepalese oorsprong zijn. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt bij rituelen door een volksgroep uit de Kathmanduvallei in Nepal. Daarbij is er hoog in het Himalaya-gebergteĀ  geen klei om te bakken, waardoor er metaalertsen werden gebruikt.

Klankschalen worden toegepast in meditatie voor diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Bij de alternatieve massage wordt het geluid van de klankschaal gebruikt omdat het geluid diep in het lichaam spanningen zou lostrillen.

De klankschaal is samengesteld uit van 7 tot 12 metalen. De therapeutische klankschaal van Peter Hess is uit 12 metalen opgebouwd en word onder streng toezicht en voorzien van een keurmerk van het Peter Hess instituut speciaal vervaardigd voor therapeutische doelenden.