Klankmassage

Klankmassage

Klankmassage (volgens de Peter Hess methode) draagt op een effectieve manier bij om:

– een toestand van een diepe ontspanning te bereiken;

– lichamelijke en geestelijke blokkades op te heffen en tot harmonie te komen;

– de zelfhelende krachten te sterken;

– stress af te bouwen;

– nieuwe levensvreugde te herwinnen;

– intu├»tie en creativiteit te bevorderen.

Aan de klankmassage ligt oeroude kennis over de werking van klanken, die al ca. 5000 jaar geleden in de vedische heelkunde uit India werd toegepast. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er kringen, die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt hetzelfde met ons lichaam. Met hun veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle cellen op fysiek niveau. Het gaat om een diep werkende ontspanning methode. Na enkele behandelingen volgt een complete ontspanning van het lichaam en een intensiever bewustzijn van het lichaam.

Ons lichaam is een klankbord

Wij zijn in weerklank met de geluiden in onze omgeving. Als je in balans bent met je omgeving voel je je zekerder en heb je meer zelfvertrouwen, dit is de basis voor het ontspannen kunnen zien, horen, voelen, bewegen en waarnemen.

Wat gebeurd er tijdens een klankmassage?

Ons gehoor werkt 24 uur per dag. Er vinden voortdurend en zonder onderbreking zintuiglijke prikkels plaats. De klanken werken de gehele tijd in op het gehoor. De mens hoort niet alleen met zijn oor maar ook elke lichaamscel van het lichaam neemt geluid en trilling waar. Met het gebruik van de klankschaal op het lichaam doen we een beroep op ons vegetatieve zenuwstelsel. Wanneer dit niet in balans is kunnen zich allerlei symptomen ontwikkelen. De klankschaal trilling zorgt er voor dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen waardoor het zelfhelend proces weer op gang komt.