Blog

klankconcert en yoga

Gepost door op mrt 19, 2018 in Blog van Gerard | 0 comments

Wat is Earth Hour?

Earth Hour beweegt mensen tot bewustwording. Earth Hour wordt in meer dan 70 landen over de hele wereld tegelijk gehouden en is de grootste internationale campagne van het wereldnatuurfonds. Onze levenswijze veroorzaakt een klimaatverandering en vormt een bedreiging voor moeder aarde. Gelukkig zijn er veel oplossingen, zoals zonne- en windenergie, aardwarmte en energiebesparing. De verandering begint bij onszelf.

 

Hoe geven we in Deventer vorm aan Earth Hour?

Van 20:30 uur tot 21:30 uur besparen we energie en doen we alle lichten uit. Maar dat wil niet zeggen dat er dan niets gebeurt! Live muziek en creatieve evenementen worden georganiseerd. Leuk, mooi, spiritueel maar vooral bedoeld om bewustwording te creëren. Van 18.30 uur tot 19.30 uur bent u welkom voor een yoga les en een klankconcert verzorgt door  Gerreke van den Bosch, van Yoga Deventer en Gerard Somer. De locatie is de loge van de Vrijmetselaar, Rijkmanstraat 10 in Deventer.

Gerard: “Een heel bijzonder evenement. We hebben dit in deze combinatie al een aantal keren gedaan. Wat dit klankconcert zo bijzonder maak is juist het beleven in het donker met kaarslicht. Een klankconcert is een prikkeling van de zintuigen. Het gehoor, de trilling het ervaren van zowel stilte als klank wordt versterkt door de mooie ambiance met sfeervolle kaarsverlichting!”

Aan deelnemers wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. In een bijeenkomst van een uur wordt je meegenomen op een reis met yogaoefeningen en klanken. Een ideale manier om de stres en drukte, die we allemaal dagelijks ervaren, van ons af te schudden. Deze bijeenkomst is in het bijzonder geschikt voor mensen die nog geen of wel  ervaring hebben met yoga en klankconcerten. Hoe leuk is om naast een geweldige ervaring, je steun te betuigen aan Earth Hour en een directe bijdrage te leveren aan de Tibetaanse vluchtelingen en kinderen in nood.

Wil je deze unieke belevenis ervaren, dan kan je je hiervoor aanmelden. Dit kan via info@gerardsomer.nl. Je bent dan verzekerd van een plaatsje!

De kosten zijn 10 euro en kan tijdens de avond contact worden voldaan. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel, de Tarastichting.

De Tarastichting helpt Tibetaanse vluchtelingen en kinderen in nood in India, Nepal en Tibet. Naast algemene hulp, richt de stichting zich op gezondheidsprojecten voor gevluchte monniken en het verzorgen van circa 100 sponsorringen. Door gevluchte Tibetaanse monniken en nonnen en hun kloosters te helpen, dragen Gerreke en Gerard bij aan het voortbestaan van de unieke Tibetaans boeddhistische cultuur, die in Tibet zelf al zo goed als verdwenen is.

Nieuw! Klankmeditaties in Apeldoorn

Gepost door op jul 3, 2015 in Blog van Gerard | 0 comments

BewustZijnIn september 2015 geeft Gerard bij Centrum BewustZijn in Apeldoorn maandelijks een klankmeditatie. We zullen je hier snel meer over vertellen. De eerste aanmeldingen zijn er al!

Zien we jou daar ook?

Nacht van Goud 2015

Gepost door op jul 3, 2015 in Blog van Gerard | 0 comments

Kunst, ambacht en Klankschalen. image

Al meer dan 5000 jaren worden in Tibet prachtige klankschalen gemaakt. Deze ambacht wordt tot op de dag van vandaag steeds op dezelfde wijze gedaan.

Gerard Somer haalt de mooiste klanken uit de schalen, die uit verschillende metalen zijn vervaardigd. Van hoge naar lage tonen worden de toehoorders meegenomen op een meditatieve reis. Gerard gebruikt bij zijn klankconcerten meerdere instrumenten en gongen. Tijdens het Klankconcert hoor je niet alleen, maar voel je de klanken en trillingen ook.

Laat je meenemen tijdens deze mooie reis en “luister met je lichaam”. Kom het ervaren en geniet!

Zaterdag 12 september

Locatie: Vrije Metselaarsloge Tempel, Rijkmanstraat 10 te Deventer

Regelmatig geeft Gerard klankconcerten, wil je meer weten; neem gerust contact op. Ook voor een individuele behandeling kun je bij hem terecht.

 

Gerard Somer

Tel: 06 51 61 88 30

Praktijk: H.G. Gooszenstraat 1 | Deventer