klankconcert en yoga

Wat is Earth Hour?

Earth Hour beweegt mensen tot bewustwording. Earth Hour wordt in meer dan 70 landen over de hele wereld tegelijk gehouden en is de grootste internationale campagne van het wereldnatuurfonds. Onze levenswijze veroorzaakt een klimaatverandering en vormt een bedreiging voor moeder aarde. Gelukkig zijn er veel oplossingen, zoals zonne- en windenergie, aardwarmte en energiebesparing. De verandering begint bij onszelf.

 

Hoe geven we in Deventer vorm aan Earth Hour?

Van 20:30 uur tot 21:30 uur besparen we energie en doen we alle lichten uit. Maar dat wil niet zeggen dat er dan niets gebeurt! Live muziek en creatieve evenementen worden georganiseerd. Leuk, mooi, spiritueel maar vooral bedoeld om bewustwording te creëren. Van 18.30 uur tot 19.30 uur bent u welkom voor een yoga les en een klankconcert verzorgt door  Gerreke van den Bosch, van Yoga Deventer en Gerard Somer. De locatie is de loge van de Vrijmetselaar, Rijkmanstraat 10 in Deventer.

Gerard: “Een heel bijzonder evenement. We hebben dit in deze combinatie al een aantal keren gedaan. Wat dit klankconcert zo bijzonder maak is juist het beleven in het donker met kaarslicht. Een klankconcert is een prikkeling van de zintuigen. Het gehoor, de trilling het ervaren van zowel stilte als klank wordt versterkt door de mooie ambiance met sfeervolle kaarsverlichting!”

Aan deelnemers wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. In een bijeenkomst van een uur wordt je meegenomen op een reis met yogaoefeningen en klanken. Een ideale manier om de stres en drukte, die we allemaal dagelijks ervaren, van ons af te schudden. Deze bijeenkomst is in het bijzonder geschikt voor mensen die nog geen of wel  ervaring hebben met yoga en klankconcerten. Hoe leuk is om naast een geweldige ervaring, je steun te betuigen aan Earth Hour en een directe bijdrage te leveren aan de Tibetaanse vluchtelingen en kinderen in nood.

Wil je deze unieke belevenis ervaren, dan kan je je hiervoor aanmelden. Dit kan via info@gerardsomer.nl. Je bent dan verzekerd van een plaatsje!

De kosten zijn 10 euro en kan tijdens de avond contact worden voldaan. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel, de Tarastichting.

De Tarastichting helpt Tibetaanse vluchtelingen en kinderen in nood in India, Nepal en Tibet. Naast algemene hulp, richt de stichting zich op gezondheidsprojecten voor gevluchte monniken en het verzorgen van circa 100 sponsorringen. Door gevluchte Tibetaanse monniken en nonnen en hun kloosters te helpen, dragen Gerreke en Gerard bij aan het voortbestaan van de unieke Tibetaans boeddhistische cultuur, die in Tibet zelf al zo goed als verdwenen is.